Genieten van intimiteit en seksualiteit…

Het is ons geboorterecht!

Bij deze nodig ik je uit om mijn verhaal te lezen en deze naast jouw seksuele leven te leggen. Zijn er overeenkomsten of is er herkenning, mogelijk subtiel of in een ander vorm?
Lees mijn verhaal met een open blik en vul in voor jezelf..

Een ongezond fundament

Ik ben geboren in 1979. Al heel jong zijn er bij mij seksuele handelingen verricht die een kind niet had mogen overkomen. Vanuit deze ervaringen en vanuit mijn opvoeding heb is mijn seksuele fundering op een ‘verknipte’ manier opgebouwd.

Vanuit hier zijn er gaandeweg mijn leven vele overtuigingen en verwarringen ontstaan over het verschil tussen liefde, intimiteit en seksualiteit. Ook ontstond er in mij een afsplitsing tussen mijn handelen, wat ik dacht en tussen wat ik voelde. Hoewel ik wist dat bepaalde acties en ervaringen doorgaans niet kloppend en niet fijn waren deed ik het toch, want de hunkering naar warmte, liefde en vervulling was groter.

Rond 2006 realiseerde ik me waar ik werkelijk mee bezig was. Ik had gedragpatronen ontwikkeld waarmee ik aan de ene kant mannen manipuleerde door mijn please-gedrag, en aan de andere kant verloochende ik mezelf daarmee. Kort door de bocht, ik gebruikte mannen, hun aandacht en seks, om mijn innerlijke leegte op te vullen. Hiermee hield ik ongezonde Man-Vrouw patronen in stand. De leegte bleef en was vaak achteraf zelfs nog groter.

Fijne seksualiteit na negatieve ervaringen

Vanuit deze realisatie ben ik 6 jaar lang tot het diepst gegaan in en met mezelf. Ik onrafelde mijn patronen tot op de draad. Ik richtte mij in die jaren volledig op persoonlijke ontwikkeling en heling.

In 2012 ben ik mijn eigen praktijk gestart. Ik besloot de therapeut te worden die ik eigenlijk zelf nodig had gehad in mijn eigen proces. Een therapeut die me begreep, waarin ik mezelf kon herkennen en die kundig en vaardig was op lichamelijk en geestelijk niveau. Iemand die niet alleen vanuit de boeken en wetenschappelijke kant alles benaderde, maar iemand die kon invoelen en begrijpen op fysiek, emotioneel en mentaal niveau. 

Ze was geboren.. Davinia Heuft, therapeut, gericht op heling na seksueel misbruik, en fijne seksualiteit na negatieve ervaringen. Ik reed zelfs met ‘reclame’ rond op mijn auto, om zo een statement te maken en een taboe te doorbreken. Vol enthousiasme werkt ik met vrouwen die herkenning zochten omdat ze vastliepen in hun seksleven na niet fijne seksuele ervaringen in hun verleden.

Wil je nog meer persoonlijks over mij lezen? Download dan hier mijn biografische mini-boekje.

Rode draad

Gaandeweg kreeg ik steeds meer vrouwen die vastliepen in hun seksleven maar die niet bewust negatieve seksuele ervaringen hadden. Dat intrigeerde mij. Ik merkte dat mijn werkwijze, zienswijze en benadering ook bij hun werkte en dat ook deze vrouwen een veel fijner en beter seksleven kregen door mijn begeleiding.

Ik kreeg door hoe oude patronen van eeuwenoude Man-Vrouw dynamieken ons dagelijks mens-zijn in de greep van verwarring en onbegrip kunnen houden en ons seksleven negatief beïnvloed.

Ik ging mij meer toespitsen op het werken met vrouwen en stellen en seksualiteit in een bredere contextWat voor seksuele hulpvraag ze ook hadden, ze waren welkom. Taboes waren er niet voor mij en vanuit openheid en eerlijkheid benaderde ik ze met mijn kennis, inzichten en ervaring. Dit opende veel perspectieven binnen veel relaties en stellen die vastzaten kregen weer een meer open en verbindend seksleven.

Er viel mij een rode draad op door alle verhalen, hulpvragen en issues heen. Na 10 jaar dit aanschouwd te hebben besloot ik om in 2022 mijn praktijk stil te leggen en mijn tijd volledig te weiden aan het vastleggen van deze rode draad.
Ik wilde het duidelijk, makkelijk en voor iedereen toegankelijk uitschrijven zodat bij wijze van spreken zowel de huisvrouw als ook de twintiger als ook de 50-plus man zich erin zou kunnen herkennen.

Mensen houden graag van een positieve mindset en stappen vooruit zetten, daarom heb ik gekozen voor een concreet toepasbaar 10 stappen boek.

De sleutel tot fijne seksualiteit

Sinds mijn boek uit is werk ik nu alleen nog maar via de 10 stappen methode. Dit omdat elke stap een essentieel onderdeel is op de weg naar een rijker en meer verbonden seksleven. De methode heeft zich bewezen en is overzichtelijk en duidelijk.

Mijn kennis en ervaring deel ik op verschillende manieren zodat ook jij de vorm kunt kiezen die bij jullie pastVoor de ene is dat namelijk thuis met zijn partner op de bank via een online traject en voor de ander zijn dat individuele sessies bij mij in mijn praktijk, online of via de email. En andere stellen zoeken en vinden graag herkenning bij anderen en werken daarom graag in een groep.

Mijn visie op heerlijke, fijne, liefde-VOLLE, magische en verder reikende seksualiteit is eigenlijk heel simpel. Bewustheid over onze seksuele patronen en ons gedrag brengt verandering binnen onszelf, onze relaties en binnen het Man-Vrouw collectief. Seksualiteit wordt niet meer geregeerd vanuit het kruis en aangestuurd vanuit lust, maar wordt aangestuurd vanuit het hart en geïntegreerd met het kruis en met (gezonde) lust. 

Hartgecentreerde seksualiteit is de sleutel en verrijkt en verheerlijkt ons seksleven enorm! Ook veranderen we hiermee stereo typerende dynamieken tussen mannen en vrouwen onderling, met als gevolg meer respect en openheid voor ieders behoeftes, verlangens en grenzen.

De vrouw is de katalisator voor deze verandering. Ze heeft de macht om van nature met liefde de leiding te pakken en daarmee liefdevol haar eigen patronen en (daardoor ook) die van de man te doorbreken. Liefde is de leidraad voor hartsgecentreerde seksualiteit. En hartsgecentreerde seksualiteit is genieten vanuit en in overgave, power, zachtheid, lust, geilheid, plezier, dynamische opwinding, verlangen en extase.

PS. Bekijk eens dit filmpje om te zien en te begrijpen waarom de verandering bij de vrouw begint.

“Ik ben Davinia Heuft en mijn missie is om zoveel mogelijk mensen te bereiken en met hun mijn kennis, visie en ervaring te delen over verbindende, fijne en ‘gezonde’ seksualiteit.”

Wat mij typeert

 • Respect voor en met elkaar
 • Zelfliefde is de basis
 • Bevlogenheid is mijn kracht en soms ook mijn valkuil
 • Sensualiteit geeft me het gevoel dat ik leef
 • Genieten met een grote G is een Groot GOED
 • Bewust-ZIJN is fijn
 • Bescheidenheid doet me buigen voor de nietigheid van een mens zijn
 • Duidelijk ben ik graag en heb ik graag
 • Positief ingesteld zijn is mijn wegwijzer vooruit
 • Niet goed, niet fout, maar anders
 • Fijne seksualiteit is ons geboorterecht
 • Down to earth met geloof en begeleiding door veel meer en groters dan ik, jij en wij
 • De kracht van samen, 1 + 1 = 3
 • Thee, pure chocolade en banaan

 

“Het verleden maakt je tot wie je bent. Bewustzijn over je verleden creëert verandering in het nu, en in je toekomst.”

{

Vanaf het begin zag ik dat je een mega positieve en aardige vrouw bent, echt cool.

- Robin -

Na de sessies met jou hebben helderheid en stilte zich in mij nog meer verdiept. Dankbaar.

- Lucie -

Davinia is zo liefdevol en weet een goede balans te vinden tussen afstand en nabijheid.

- Annelies -

Je bent in mijn ogen een lieve en kundige expert binnen je werkgebied.

- Brigitte -

Davinia is prettig, professioneel, persoonlijk en betrokken.

- Ilona -

Dankbaar voor jou! De oprechtheid in jou is zo puur. Prachtig.

- Inge -

Davinia is heel goed in haar werk, liefdevol, zorgvuldig, aandachtig, zorgzaam, rustig, ondersteunend en ik voelde me heel veilig bij haar.

- Ingrid -

Er is een deur open gegaan waar ik heel erg blij mee ben!!

- Monique -

Davinia heeft mij goed geholpen en altijd helder uitleg gegeven over het proces waarin ik zat. Ik heb mij nooit een moment onveilig gevoeld.

- Petra -

Ik heb leren loslaten en kan nu echt gaan voelen naar wat er in mijn lichaam is en daar durf ik naar te luisteren en me aan over te geven.

- Sandy -

Ik heb veel meer ademruimte gekregen...het lijkt of mijn 'muur' om mijn hart is afgebroken en ik nu pas echt liefde kan voelen.

- Wilma -

Ik wil je laten weten dat ik je heel erg dankbaar ben voor wat je voor me hebt gedaan, maar vooral gewoon bedankt voor wie je bent.

- Tessa -