Het is deze week alweer een paar keer ter sprake gekomen tijdens sessies, dat clienten zeiden…….

Tijd voor elkaar hebben we niet echt, we zijn zo druk met alles en als we s’avonds op de bank ploffen zijn we blij als we nog 5 minuten onze ogen open kunnen houden.
Dus ik dacht mijn eerste blog op mijn nieuwe site en in het nieuwe jaar daar wil ik iedereen in uitnodigen om ieder klein moment van intimiteit tot een groot geschenk te maken.
Want zeg nou zelf eerlijk……. Hoe fijn is het om verlangen, intimiteit en liefde te voelen met de ene persoon waar jij voor hebt gekozen om je leven mee te delen?
Daar wil je toch elk moment dat mogelijk is van genieten?

Tip 1 Slaap naakt!!

Volgens meerdere onderzoeken hebben partners die naakt slapen een gelukkiger en een beter seksleven. Logisch toch? Naakt is seksueel prikkelend. Echter daarnaast door naakt bij elkaar te liggen en de warmte en het huid op huid contact te hebben wordt het hormoon oxytocine aangemaakt. Dit hormoon wordt ook wel het ‘geluks/knuffel hormoon’ genoemd. Het draagt bij aan een gelukkig, fijn en liefdevol gevoel. 

Daarnaast draagt Oxytocine bij aan het ontstressen van je lichaam doordat het de bloeddruk en cortisol (stress hormoon) verlaagd. Dus het vrijkomen van dit hormoon helpt je niet alleen bij een goede relatie en een lichamelijk welbevinden, maar is ook nog goed voor je gezondheid!

Koud? Leg een extra dikke deken over jullie heen en/of kruip nog wat dichter tegen elkaar aan;-)
Kinderen en er nachts uitmoeten? Leg een nachthemd en boxer naast jullie bed die je zo aan kan trekken om discreet naar ze toe te gaan in de nacht. En kinderen toch ook best weten dat je naakt slaapt, dan hebben ze meteen het voorbeeld voor later;-)

MOBIELE TELEFOONS UIT DE SLAAPKAMER, HET IS WERKELIJK DE GROOTSTE INTIMITEITSKILLER DIE ER IS.
Ps. nee geen smoes dat het je wekker is…..Dan koop je maar een losse wekker;-)

Tip 2 De kussen van de dag

De goedemorgen kus, de tot vanavond kus, de welkom thuis kus en de welterusten kus…..

Geef ze bewust en diep (maak je lippen zacht en duw ze wel stevig tegen de lippen van de ander aan) en met volledige aandacht aan elkaar.
Qua tijd maakt het geen verschil, maar qua gevoel maakt het een wereld van verschil.
En natuurlijk mogen er ook meerdere kussen tussendoor als jullie daar de tijd voor maken;-)

Tip 3 Kijk eens met een frisse nieuwe blik

Alles verandert en zo ook je relatie door de tijd heen en ook zo jullie allebei. Echter veranderd je blikveld wel mee? Of kijk je nog steeds naar je partner naar wie hij/zij toen was?

Kijk eens verwonderd en opnieuw naar je partner met een frisse nieuwe blik alsof je hem/haar weer voor de eerste keer zag. Vergeet alles wat je denkt te weten over de ander en ontdek opnieuw in een nieuw moment, want elke keer dat jullie elkaar zien is een nieuw moment. 

Verwonder en verras jezelf en laat vanzelfsprekendheid los.

Tip 4 5 minuutjes snoozy time in de ochtend

Neem voor je uit bed stapt 5 minuutjes snoozy time om daar 5 minuutjes snoezeltijd met je allergrootste snoezelkoning/koningin van te maken.
Begin je dag om zonder woorden even tegen elkaar aan te liggen, elkaars warmte en liefde te voelen. Het geeft je dag zo een ander begin en het is een boost voor je gemoedstoestand ( lees de hormoontjes bij tip 1;)

Dus of de wekker 5 minuutjes eerder of gewoon 5 minuutjes snoozen! 

Tip 5  Denk eens terug aan jullie begintijd

En neem de ander mee in je herinnering. Vertel de ander wat je zo bijzonder vond en wat je zo leuk vond aan die tijd en aan de ander. Voel wat dit in je doet. Haal met elkaar herinneringen op. Dat kan op ieder willekeurig moment bv wanneer je samen in de auto zit of als je samen staat te koken. 

Tip 6 Aanraking 

Aanraking kan zijn tijdens en in een knuffel maar het kan ook in de kleine dingen en de korte momenten tussendoor. Als je langs elkaar loopt in de gang, als je met de kinderen bezig bent, als je de ander wat wilt vragen, raak elkaar aan!

Aanraking herstelt de balans tussen denken en voelen. Knuffelen brengt je weer echt in de wereld van voelen, van intimiteit. Maar meerdere aanrakingen zo gedurende de dag door je geliefde zijn ook echt belangrijk en helpend om het knuffel hormoon oxytocine aan te maken. En je motor van verlangen en liefde te doen aanzetten. Aanraking (het liefst zo bewust mogelijk) is belangrijk voedsel voor ons als mens.

Misschien zegt dit genoeg…….. Iemand die dement is en je niet meer herkent, en je raakt de persoon aan, dan weet de persoon in zijn lichaamsgeheugen dat jij het bent en dat hij/zij veilig is.

Tip 7 Humor, plezier, gek doen

Doe eens gek, laat je speelse kant zien aan elkaar. Neem jezelf en jullie relatie niet zo serieus en lach eens om jullie gekke patronen en overtuigingen. Kies voor lichtheid en vreugde als een kind die onbevangen gewoon haar/zijn impulsen volgt en doet zonder te denken. Het kan gewoon zomaar omdat jij jij bent en jullie jullie zijn en jullie in je eigen omgeving zijn waar je niks hoeft op te houden of je jezelf anders/beter/slechter moet voordoen dan je bent.
Doe het eens en je zal ervaren dat het jullie echt dichter naar elkaar toe brengt. 

 

Oké oke nog een tip dan, echter benoem ik hem niet bij de 7 simpele tips, omdat blijkt dat hij gewoon niet zo heel simpel is, terwijl hij het wel is…….

Tip 8 Maak tijd voor elkaar

Ja zo simpel is het…..

Maak tijd voor elkaar zoals je dat ook voor een afspraak met een vriendin/vriend, sporten of weet ik veel wat zou doen. Maak een afspraak met je eigen partner. Kruis in je agenda van die tijd tot die tijd en Bam je gaat naar je afspraak zoals je dat ook met een andere afspraak zou doen.

Moeilijk? Nee hoor, pak gewoon je agenda en doen!

En wat dan te doen die avond?

  • Een avondje in gesprek met de in gesprek over kaartjes die je hier gratis kunt aanvragen
  • Een over en weer massage. Iets nieuws leren? Lees hier eens
  • Dicht tegen elkaar aan op de bank een film kijken (wel dicht tegen elkaar aan!!)
  • Uit eten of samen koken (de kinderen eerst iets makkelijks geven en als zij in bed liggen is het jullie tijd;)
  • Verdiep jullie relatie bij ons komen doen en daarna genoeg oefeningen en voeding hebben om avonden lang met elkaar te vullen;-)

Heel veel plezier, liefde en intimiteit gewenst met deze tips en onthoudt……
Deze tips zijn er om vast te pakken en om iets mee te doen en niet alleen om door te lezen;-)